Nákupný košík
Ks Cena / Ks Cena spolu Dostupnosť
x

Monomerické, polymerické alebo liate? Sprievodca výberom vinylových fólií.

Monomerické, polymerické a liate fólie predstavujú kľúčové materiály v oblasti grafickej aplikácie, ako je car wrapping a výroba reklamných grafík. Každý z týchto typov má svoje špecifické vlastnosti a použitie, čo umožňuje ich efektívne využitie v rôznych scenároch.

Monomerické fólie sú cenovo dostupnou voľbou, ideálne pre krátkodobé projekty alebo aplikácie na rovných povrchoch, kde nie je požadovaná vysoká trvanlivosť. Napriek ich kratšej životnosti ponúkajú solídnu kvalitu a sú dostatočné pre mnohé základné aplikácie.


Polymerické fólie sú krok vpred v oblasti trvanlivosti a odolnosti. Vyrobené z komplexných polymérnych materiálov, tieto fólie poskytujú lepšiu odolnosť voči UV žiareniu a poveternostným vplyvom. Ich flexibilita je výhodou pri aplikácii na mierne zakrivené povrchy, čo ich robí ideálnymi pre strednodobé projekty.


Liaté fólie predstavujú špičku v rámci fóliových materiálov. Ich výrobný proces zahŕňa vysokú teplotu a tlak, vďaka čomu sú extrémne flexibilné a môžu sa prispôsobiť aj najkomplexnejším zakriveným povrchom. S dlhou životnosťou a vynikajúcou odolnosťou sú ideálne pre náročné aplikácie, kde je potrebná najvyššia kvalita.

Pri výrobe monomerických a polymerických fólií sa používa technológia valcovania. Táto technika však môže viesť k zvýšenej tendencii k spätnému zmršťovaniu materiálu. Liaté fólie tento problém efektívne riešia, pričom tendencia k zmršťovaniu je pri nich takmer úplne eliminovaná.


Ďalšou významnou inováciou v oblasti fólií je využitie kanálikového lepidla. Tento typ lepidla obsahuje drobné kanáliky, ktoré umožňujú vzduchu unikať pri aplikácii fólie, čím sa zabraňuje tvorbe vzduchových bublín. Táto vlastnosť značne zjednodušuje proces aplikácie, šetrí čas a zlepšuje estetický výsledok.

Vďaka týmto pokrokom v technológii a materiáloch môžu naši zákazníci očakávať produkty najvyššej kvality, ktoré sú prispôsobené ich konkrétnym potrebám a aplikáciam. Naše fólie sú navrhnuté tak, aby vyhovovali rozmanitosti projektov - od jednoduchých krátkodobých aplikácií až po najnáročnejšie dlhodobé použitie.